Buldan: HDP kendi adayıyla seçime girecek

QERS - Partisinin Qers kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini belirterek yakın zamanda cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını ifade etti. 

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Qers İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi, kentteki bir düğün salonunda gerçekleşti. Kongrenin gerçekleştiği salona; “Umut ve cesaret ile örgütlenelim faşizmi yenelim” ve “Halkımıza sözümüz var çözüm bizde” pankartları asıldı. Kongreye, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, parti milletvekilleri, PM üyeleri, Yeşil Sol Parti, EMEP, Saadet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye İşçi Partisi, 78’liler Derneği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. 
 
Saygı duruşu ve raporların okunmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AYM’nin partilerinin hesaplarına bloke koyma kararını ve güncel gelişmeleri değerlendirdi. 
 
‘TEK DERTLERİ HDP’Yİ ENGELLEMEK’
 
Kongrelerinin çok güçlü geçtiğini söyleyen Buldan, “Gittiğimiz her yerde aynı teveccühü aynı alakayı halkımızdan görüyoruz. Bugün Türkiye’nin her yerinde HDP var. Siyasette HDP var, meydanlarda HDP var, sokaklarda HDP var, mücadelede HDP var, ezilenlerin yanında HDP var, mazlumların yanında, kadınların yanında gençlerin yanında HDP var. Ama bir yandan da bazılarının korkulu rüyası haline gelen bir HDP var. AKP-MHP’nin korkulu rüyası olan ve her gece rüyasına giren, bütün planlarını, bütün çalışmalarını ‘HDP’yi nasıl engellerim, nasıl siyasetten uzaklaştırırım’ hesabı üzerine yapıyor. Bunun hesabını yapan bir zihniyetin sahibi olan AKP-MHP ittifakı var. Ama korkmaya devam etsinler korkulu rüyalar görmeye devam etsinler çünkü HDP gümbür gümbür geliyor. Biz biliyoruz ki AKP ve MHP’nin derdi bu ülkenin sorunları değil. AKP ve MHP’nin derdi ülkede yaşanan ekonomik kriz değil, ülkede sefalete, açlığa, yoksulluğa sürüklenmesi değil. AKP ve MHP’nin derdi sadece ve sadece HDP’nin nasıl engelleneceği üzerinedir” dedi. 
 
Buldan’ın konuşmasından başlıklar şöyle: “Son olarak; AYM’nin verdiği kararla HDP’nin yani Türkiye’nin üçüncü büyük partisinin, 6 milyondan fazla insanın oy verdiği bir partinin hazine yardımının aktarıldığı hesaba bloke konularak hazine yardımından yoksun bırakılması ve yardımın gasp edilmesi meselesi var. Elbette ki bu kararın hukuki bir karar olmadığını biliyoruz. Bu kararın Saray’ın talimatıyla alındığını da biliyoruz. AYM’nin bu hukuksuzluğun altına imza atarak kendisini sarayın aracı haline getirdiğini üzüntüyle belirtmek istiyorum. Onlar hazine yardımımızı bloke edebilirler ama asla halkın iradesini bloke edecek olan hiçbir güç yoktur. Biz bu hukuksuzluğun aynı zamanda AKP-MHP’nin seçim çalışması olduğunu biliyoruz. Çünkü olanlar seçim çalışmaları haksızlık ve hukuksuzluklar üzerine kurdular ve bunu devam ettiriyorlar. Kobanê kumpas davası buna bir örnektir, HDP’nin kapatılma davası buna bir örnektir, belediyelerimize atanan kayyımlar buna bir örnektir, milletvekillerimizin fezlekelerle vekilliklerinin düşürülmesi buna bir örnektir. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın tutuklanması buna bir örnektir. 
 
KÜRT DÜŞMANLIĞI ÜZERİNDEN SİYASET
 
Bütün seçim çalışmalarını hukuksuzluklar üzerine gerçekleştiren ve bu zihniyeti hayata geçirmeye çalışan AKP-MHP iktidarı işte seçimlere bu saiklerle hazırlanıyor. Bu seçim çalışmalarını yaparken hem Türkiye’nin içinde hem de Türkiye dışında Ortadoğu’da dünyanın her yerinde Kürt düşmanlığı gerçekleştiren ve Kürt düşmanlığı üzerinden siyaset yapan bir iktidarla karşı karşıyayız. AKP ve MHP ittifakı kısacası bir zulüm ittifakıdır. AKP ve MHP ittifakı bir siyasi gasp ittifakı; bir hukuksuzluk ittifakıdır. Bu çalışmalarıyla bu zihniyetleriyle bu Kürt düşmanlıklarıyla, savaş politikalarıyla tecrit politikalarıyla seçime hazırlanan bir siyasi partinin alacağı sonuç şimdiden ortadadır. Çünkü Türkiye halkları ve Kürt halkı bu zulmü hak etmiyor. Türkiye halkları savaş politikalarından dolayı ekmeğinin, sofrasının ve ekonomisinin küçülmesine tahammül edemiyor. Türkiye halkları aynı zamanda bütün bu haksızlıklar ve hukuksuzlukların kendilerine farklı bir kriz olarak döndüğünün farkında. Dolayısıyla Türkiye yapılacak olan bir seçimde farklı tarihlerin ifade edilmesine rağmen çok kısa bir süre sonra Türkiye’nin seçime gideceğini hepimiz bildiğimiz için, hangi tarihte olursa olsun, Nisan’da da olsa Mayıs’ta da olsa Haziran’da da olsa yapılacak olan ilk seçimde AKP ve MHP’yi tarihin çöp sepetine göndermek boynumuzun borcudur. 
 
AKP-MHP SEÇİMDE HÜSRAN YAŞAYACAK
 
Bütün bu kumpaslarla bütün bu haksızlıklarla hukuksuzluklarla Türkiye’yi bir seçime götürecek olan AKP-MHP ittifakı seçim sonuçlarını gördüğü zaman elbette ki bir hüsran yaşayacaktır. Bunu şimdiden ifade etmekte fayda var. Biz de HDP olarak bütün bu bize yapılan zulme haksızlığa kötülüğe zora karşı hummalı bir çalışma yürüterek ittifaklarımızı kurarak, kadın ittifakımızı, Kürt ittifakımızı, Emek ve Özgürlük İttifakımızı kurarak bu seçimlerde üstün bir başarı elde etmeyi hedefliyoruz. Onların amacının HDP’siz bir siyaset, parlamento yaratmaya çalıştıklarını bildiğimiz için bu çalışmalarımızı çok daha görkemli çok daha güçlü bir şekilde yapmanın zamanı gelmiştir. 
 
TECRİT VE SAVAŞ
 
Buradan elbette ki AKP’ye oy veren Kürt halkına kısa da olsa seslenmek isterim. HDP’ye bu kadar zulüm yapılırken, Kürtlere bu kadar zulüm yapılırken, HDP’nin her türlü siyasi hakkı elinden alınmaya çalışılırken milletvekillerinin ve belediye eş başkanlarının cezaevinde olduğu bir süreçte iradelerine kayyım atandığı bir dönemde hala AKP’ye oy vermeyi düşünen Kürtlerin şapkalarını çıkarıp bir kez daha düşünmelerinin vakti gelmiştir. Vicdanı olan her bir Kürdün kendisine insanım diyen her bir demokratın bu ülkede barış isteyen demokrasiden yana olan savaşların bitmesini isteyen, ülkenin bütün kaynaklarının savaşa aktarıldığı zihniyetten kurtulmak isteyen tecrit politikasını sadece İmralı’da Sayın Öcalan’a değil Türkiye’nin her yanına yaymaya çalışan ve tecridi bir yaşam biçimi haline getiren, hakkı ve hukuku İmralı’da bulunan Sayın Öcalan’ın elinden alan en doğal hakkı olan aile ve avukat görüşlerini engelleyen ve bunu da sistematik bir hale getiren AKP ve MHP zihniyetine karşı bu seçimlerde el ele omuz omuza hareket etmek zorundayız. Bizler öyle bir gelenekten geliyoruz geçmişte yaşadığımız acıların, ödediğimiz bedellerin bir kez daha yaşanmasını istemiyoruz. 
 
‘HALKLAR SENDEN KURTULACAK’
 
Bu ülkenin artık annelerinin gözyaşı dökmediği bir ülke haline gelmesinin zorunlu olduğunu belirtmek istiyorum. Bu ülkede artık gençlerin canların çocuklarımızın toprağın altına düşmediği bir sürecin mutlaka yaşanması gerektiğini ifade etmek istiyorum. İşte bunun için yapmamız gereken şey AKP-MHP bloğunu son seçimlerde bu iktidardan göndermek ve indirmektir. Cumhurbaşkanın son yaptığı açıklama var. Cumhurbaşkanı açıklamasında ‘Bana son bir kez oy verin, son bir kez yetki verin bundan sonra sizden yetki istemeyeceğim’ diyor. Son bir kez yetki istemesinin anlamı ‘bir dahaki seçimlerde benden kurtulacaksınız’ demektir. Türkiye halklarının bir seçim daha beklemeye tahammülü yoktur. Biz senden bu seçimlerde kurtulacağız. Türkiye halkları senden bu seçimlerde kurtulacak. Seni göndereceğiz, Türkiye halkları seni gönderecek. Ülkeyi getirdiği hali soktuğun durumu, yaşattığın zulmü, bütün bunların seçimlerde sandıkta hesabını vererek gideceksin. Ve sandıklar açıklandığı zaman geçen dönem o demişti bu dönem biz ‘atı alan Üsküdar’ı geçti’ diyeceğiz. Atımızı alacağız Üsküdar’ı geçeceğiz ve AKP MHP iktidarını iktidardan düşüreceğiz, başka alternatifimiz başka şansımız yok. 
 
‘KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ’
 
Şimdi herkesin dört gözle beklediği cumhurbaşkanı adayının kim olacağı meselesi. Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek. Bizim Cumhur İttifakıyla ne millet ittifakıyla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız var bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz müzakere edebiliriz, diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şuan ki kararı kendi adayıyla seçimlere girmektir. Türkiye’nin tüm demokrasi güçleriyle birlikte emek ve özgürlük ittifakıyla birlikte kadınların, gençlerin onayıyla bu ülkede bütün kesimlerin önerilerini, görüşlerini alarak kendi adayını en kısa zamanda açıklamanın hazırlıklarını yaptığımızı belirtmek istiyorum. Hiç kimse HDP’yi A ya da B partisine bağlamasın. HDP, Türkiye’de bir iradedir, büyük bir güçtür ve bu irade de güce bağlı olarak seçimlerde büyük bir oy oranıyla çıkmayı hedefleyen bir siyasi partidir. 
 
‘HDP HERKESİN PARTİSİDİR’
 
Parlamento seçimlerinde de yine Türkiye’nin en geniş seçim ittifakı ile demokrasi güçleriyle Emek ve Özgürlük İttifakı’nı daha da büyüterek Kurdi ittifaklarımıza, kadın ittifaklarımıza ve Türkiye’nin farklı kesimlerini, farkı inançlarını farklı mezheplerini parlamentoya taşımanın ve çok sayıda milletvekiliyle parlamentoya girmenin çalışmalarını yaptığımızı halkımızın bilmesini istiyorum. HDP sadece Kürtlerden değil bugün Ermenilerin de Süryanilerin de Alevilerin de Azerilerin de Terekemelerin de ve bu ülkede ezilen, yok sayılan, ötekileştirilen tüm kesimlerin partisidir. O yüzden sadece Kürtlerin değil diğer inançların ve kimliklerin de parlamentoya taşınması için HDP büyük bir çatıdır. Şunu da unutmamak gerekiyor ki bu ülkede en büyük zulmü en büyük ayrımcılığı en fazla ötekileştirilen halklar Kürtlerdir. Bugüne kadar yaşadığı acılar ortadadır. HDP içerisinde yoğunlukta Kürtler var bu da doğaldır ama aynı zamanda bu ülkenin farklı kimliklerinin de HDP içerisinde siyaset yapması bizim fikriyatımızın gereğidir. 
 
YENİ YÖNETİM SEÇİLDİ
 
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimlerde HDP Qers il eşbaşkanlığına Hacer Karataş ve Cengiz Anlı getirildi. 

Diğer başlıklar

04/06/2025
23:56 ABD’den ateşkes tasarısına veto
23:51 Narin Güran cinayeti: Sanık Bahtiyar aleyhine Yargıtay’a başvuru
23:13 SOHR: İsrail, Kuneytra kırsalına operasyon düzenledi
22:30 Vanspor kutlamalarında kayyım protestosu
21:49 İstanbul’da 3.5 büyüklüğünde deprem
21:12 Şam ile müzakereleri yürütecek Kürt heyeti belirlendi
20:24 Trump, Putin'le görüştü
20:22 Çelik: Anayasaya dair ilk toplantımız bayram sonrası olacak
19:34 10’uncu Yargı Paketi yürürlüğe girdi
19:13 Maxmur’da ablukaya karşı yürüyüş
19:09 Hama’da cephane deposunda patlama: 4 kişi öldü
19:07 Zelenski’den Rusya’ya liderler görüşmesi çağrısı
19:01 KHK eylemi 334'üncü haftada: Zulüm bitene kadar direneceğiz
18:57 Putin’den Ukrayna saldırılarına dair açıklama
18:54 İsrail cezaevlerindeki Filistinli sayısı 10 bin 400’ü aştı
18:28 'İnfaz erteleme kararları bağımsız sağlık kurullarınca verilmeli’
18:23 Maxmur’daki abluka için uluslararası kamuoyuna çağrı
18:17 Bakanlık kampında 17 yaşındaki genç boğularak yaşamını yitirdi
18:15 Gazze’de can kaybı 54 bin 607’ye yükseldi
17:47 Hama Havaalanı’nda patlama
17:43 Sağlık Bakanlığı’ndan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne karşı uyarı
17:34 Özel’den Silivri’deki sevklere tepki: Kötülükleri yanlarına kalmayacak
17:31 Wan’da ‘Xemê Akdoğan Kadın Kent Bostanı’ açıldı
16:25 7 gazeteciye duruşmada 'ses ve görüntü kaydı alma' davası
16:21 84 örgütten İran’daki Afgan idamlarına karşı 'eylem' çağrısı
15:28 Licê ve Pîran'da mezarlık ziyareti
15:16 Gazeteci Tuğçe Yılmaz serbest bırakıldı
15:00 Tutsak gazeteci Perihan Erkılınç: Gerçekleri yazmak meşrudur
14:42 İzmir'de grev sona erdi: TİS imzalanacak
14:24 Rapor: Tutsak yakınlarının iç çamaşırları kontrol ediliyor
13:50 Wan'da kayyım protestosuna ceza
13:45 DEM Parti'den gözaltı görüntülerine tepki: Siyasi acizlik
12:17 İzmir'de grev 7'nci gününde: İstişare süreci devam ediyor
12:01 Qoser'de şüpheli kadın ölümü
11:36 AYM, ‘Kur Korumalı Mevduat’ düzenlemesini iptal etti
11:25 İşte Abdullah Öcalan’ın kongreye sunduğu kararlar
11:17 Hayatını kaybeden gazeteci Özbek Niğde’de defnedilecek
11:16 DFG: Mayıs'ta 78 gazeteci yargılandı, 4'üne ceza verildi
11:00 Abdullah Öcalan’ın kongre perspektifinin tam metni
10:30 Serxwebûn'dan veda sayısı: Yeni bir başlangıç için…
09:28 PKK kongresi sonrası ilk araştırma: Karara destek yüzde 71,5
09:21 Dolandırıcılar bulunmayınca 'kripto' satışı yapan şirketin malına tedbir
09:19 5 Haziran patlamasında kardeşini yitirdi: Devlet ailelerden özür dilemeli
09:18 Tahliye edilen hasta tutsak Başaran: Yargı paketinden beklenenler çıkmadı
09:14 Devrimci Parti Genel Başkanı: Örgütlü mücadeleyle değiştirme iradesini büyütmeliyiz
09:13 Riha'da iki yılda 6 bin 287 çocuk ve kadına karşı 13 suç işlendi
09:12 ÖHD'den ‘umut hakkı'na dair 3 aylık eylem takvimi
09:11 Andy Carl: Sürecin ilerlemesi için ön koşul siyasi liderliğin tam katılımıdır
09:08 Veri Analisti Stevenson: ‘Çocuk istismarı’nda yeni tehlike yapay zeka
09:02 Halide Türkoğlu: Bütün kadınlar Ortadoğu Rönesansı’nda rol alsın
09:00 4 HAZİRAN 2025 GÜNDEMİ
08:57 10. Yargı Paketi kabul edildi: 8 madde çıkarıldı
07:47 İBB soruşturması: Belediye başkanları dahil 22 tutuklama
02:05 DEM Partili Uçar: Siyasi tutsaklar toplum için risk değil, güvencedir
01:29 Diyanet’e geniş yetkiler veren kanun, yürürlüğe girdi
01:03 Abdullah Öcalan'dan PKK kongresine perspektif
00:40 Meclis Başkanı seçimi kararı Resmi Gazete'de
00:35 Halep’te Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş
00:29 DEM Parti: Kürt sorununun demokratik çözümü paketlere sığdırılamaz
03/06/2025
23:59 Tanrıkulu: AKP beklentileri boşa çıkardı
23:55 MHP’li Yıldız’dan süreç açıklaması: Hiç kimse bozamaz
23:15 bianet Editörü Tuğçe Yılmaz gözaltına alındı
23:03 Özgür Özel'den miting çağrısı
21:56 Basel’de hasta tutsaklar için çağrı: Harekete geçin
21:23 Trafo merkezinde patlama: 150 mahalle elektriksiz kaldı
21:17 Arsîsa Grubu üyeleri serbest bırakıldı
21:13 Munzur Festivali’nin tarihi belli oldu
21:00 Yeniden seçilen Kurtulmuş: Bu mesele aynı zamanda demokratik Türkiye meselesidir
20:19 Bazîd’te Arsîsa Grubu üyelerine gözaltı
19:51 Balıkesir’de orman yangını
19:38 ‘2050 yılında 34 milyar ton plastik yeryüzünde olacak’
19:13 Meclis başkanı ilk iki turda seçilemedi
18:47 SOHR: Şam’da 10 günde 17 kişi kaçırıldı
18:39 10’uncu Yargı Paketi’nden 8 madde çıkarıldı
18:04 KCDP: 'Aile Yılı’nda 14 kadın aile üyeleri tarafından katledildi
17:47 YNK’den Pervin Buldan’a tebrik mesajları
17:26 Gazze’de bir günde 40 kişi katledildi
17:16 Hollanda başbakanı istifa etti
17:13 DEM Parti'nin bayram ziyaretleri programı belli oldu
16:56 Kültürel Miras ve Kentleşme Meclisi kuruldu
16:10 BES-AR: Genel enflasyon yüzde 53,83
15:12 ÖHD ve TUAY-DER: Tecrit barışın önünde engeldir
15:11 Ehmedê Xanî Türbesi'ne yürüyüş: Kürtçeye statü tanınsın
14:58 Silahlı saldırıya uğrayan Yiğiter: Henüz detaylı ifadem alınmadı
14:53 Çiğli işçilerinin eylemi 24'üncü gününde
14:49 Mêrdîn’de halk GES şirketini mahalleden kovdu
14:48 Atılım gazetesiyle dayanışmaya soruşturma
14:47 Yıllardır değişmeyen zihniyet: Gözaltındakiler tek sıra kameraların karşısına çıkarıldı
14:16 Katledilen iş insanları anıldı: Barış yüzleşmek, katilleri yargılamaktır
14:09 Doktorlar Süleymaniye ve Hewlêr’de alanlarda
13:33 Tutsak yakınlarından grup toplantısında ‘Kovid-19’ tepkisi
13:22 TMO buğday ve arpa alım fiyatını açıkladı: Çiftçi hüsrana uğradı
13:10 İzmir'de grevin 6'ncı gününde belediyeye masa çağrısı
13:08 Bahçeli: Hepimizin hanesine tarihi sorumluluk düşmektedir
12:42 Tülay Hatimoğulları: Oyalanacak vakit yok, yol temizliğine ihtiyaç var
12:37 Grevdeki işçiler taleplerinin kabul edilmesi için direnişte
12:17 Hollanda’da mülteci krizi koalisyonu çökertti
11:59 Riha Barosu’ndan BM için ‘işkence’ raporu
11:17 TÜİK'e göre Mayıs enflasyonu 1,53
11:09 Durre Kaya ve Muhsin Melik’in isimleri Curnê Reş’te yaşatılacak
10:31 Mahkeme kaymakamın ‘Mem û Zîn’ ismine yönelik yasak kararını kaldırdı
09:57 MKG'den Mayıs raporu: 5 soruşturma 6 dava, 1 tutuklama
09:55 Kürt kadınlar hakları ve özgürlükleri için direniyor
09:23 ENAG: Mayıs'ta enflasyon yüzde 3,66 arttı
09:19 Juliana Gözen: Sosyalistler sürecin öznesi olmalı
09:11 Dêrsim'in 'hafızası' hedefte
09:10 ODTÜ'de Kürtçe Araştırmaları Topluluğu kuruldu
09:09 ‘Katliam yasası’ geri çekilinceye kadar mücadeleleri sürecek
09:08 Sêrt Baro Başkanı Alptekin: 'Umut hakkı’nın uygulanması hukuki bir sorumluluktur
09:08 Kimyasal saldırıda kızını kaybetti: Acılar kalıcı barışla unutulur
09:07 Hakimin eşi bir tıkla 8 milyon dolandırıldı
09:05 İmralı Heyeti'nden Erol: Öcalan demokratik siyasetin silahtan güçlü olduğunu söylüyor
09:00 ‘Yeni anayasa kadının rengini yansıtmalı'
09:00 Gabar’da ağaç kıyımı büyüyor
09:00 03 HAZİRAN 2025 GÜNDEMİ
08:39 İran’da Mayıs ayında 152 kişi idam edildi
08:20 Marmaris'te deprem: 1 kişi hayatını kaybetti
02/06/2025
23:52 DAKB’dan Nevin Kamilağaoğlu ile dayanışma çağrısı
23:25 Sena Düzgün soruşturmasında araştırma görevlisine uzaklaştırma
22:49 Wan'da polis, iki genci darp etti
22:05 ‘Kent Uzlaşısı’ ile kazanılan Toroslar’da başkan yardımcıları görevden alındı
21:03 Sırrı Süreyya Önder’e Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü
20:46 Erdoğan'dan Pervin Buldan'a tebrik telefonu
19:37 Emek ve Özgürlük İttifakı Ankara’da toplandı
19:30 Mêrdîn’den seslendiler: Cezaevlerindeki ayrımcı uygulamalara son verin
19:09 30 yıldan sonra tahliye edilen Çelikdemir’e ziyaret
19:05 Gerok Ma’dan Curnê Reş'te çocuk atölyesi
18:48 Ali İsmail Korkmaz darp edildiği sokakta anıldı
18:41 MHP, bayramda DEM Parti’yi ziyaret edecek
18:29 DEM Parti Meclis Başkanvekilini belirledi
18:24 Meclis yarın yeni başkanını seçecek
18:17 Wan ilçelerinde yürüyüş: Kürt halkının ulusal değerleri tanınsın
18:08 Pîrejman'daki tahribat raporlandı
17:57 İstanbul’daki Rusya-Ukrayna görüşmesi sona erdi
17:29 Halep’te ikinci grup ‘esir ve tutuklu değişimi’ gerçekleşti
17:06 Emekliler bayram öncesi taleplerini sıraladı
16:59 Bazîd’te 'Kürtçeye statü' yürüyüşüne çağrı
16:51 Tutsağın mektubuna ‘infial yaratır’ gerekçesiyle el konuldu
16:45 Devrimci önderleri anan gençler tahliye edildi
16:34 Prf. Alex Callinicos’dan Öcalan’ın çağrısına destek
15:54 Kurtulmuş İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi ile görüştü: Bu tarihi bir süreçtir
15:32 DEM Parti’den 10’uncu Yargı Paketi’ne şerh
15:01 Özel’den grev açıklaması: Çözüm bulunacak
14:50 Kürt Böreği Festivali 9 Haziran'da düzenlenecek
14:40 10’uncu Yargı Paketi yarın Genel Kurul’da görüşülecek
14:24 Görevden alınan eşbaşkanların serbest bırakılması istendi
13:20 Gazeteci Elif Akgül tahliye edildi
13:12 Rojhilat’ta bir ayda en az 10 kadın katledildi
13:00 İşçilerin direnişinde 5’inci gün: Grev kırıcılığa tepki
12:56 Birleşik Devrimci Parti: Kürt halkının yanındayız