DÎLOK - Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından katledilen İpek Kurt için yapılan açıklamada “Şiddete maruz kalan kadınların yalnızca yüzde 11’i kolluğa başvuruyor, başvuran kadınların çok daha azının şikayeti işleme konuluyor” denildi.
Dîlok Kadın Platformu, boşanmak istediği erkek tarafından katledilen İpek Kurt için Balıklı Meydanda açıklama düzenledi. 28 Eylül'de boşanma aşamasında olduğu Sait Kurt tarafından katledilen İpek Kurt için yapılan açıklamada, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz / Katillere, tacizcilere, cezasızlığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” pankartı açıldı. Platform adına açıklamayı okuyan Merve Karataş, katledilen kadınların yalnızca birer sayı olmadığını vurgulayarak İpek Kurt’tun katledilmesinin ardından Dîlok’ta başka bir kadının Levent Kara adlı erkek tarafından taciz edilerek darp edildiğini belirtti.
‘FAİLLERDEN BİRİ DEVLETTİR’
Merve Karataş, kadınları güvensizliğe mahkum eden sistem karşısında mücadele edeceklerini belirterek, “Yarını bugünden daha güçlü kılacak bir kadın dayanışması örmek için her gün inatla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bir kez daha haykırıyoruz, kadın cinayetleri politiktir ve her kadın cinayetinde faillerden biri devlettir” dedi.
‘ŞİKAYETLER İŞLEME KONULMUYOR’
İktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme süreci ile birlikte kadınlara yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken Merve Karataş, “Şiddete maruz kalan kadınların yalnızca yüzde 11’i kolluğa başvuruyor, başvuran kadınların çok daha azının şikayeti işleme konuluyor. Etkin yürütülmeyen soruşturma süreçleri, uygulanmayan 6284 kararları, yargının kadın düşmanı kodlarla inşası neticede failler için cezasızlık cenneti yaratıyor” diye kaydetti.
‘MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Merve Karataş, kadınların kazanılmış haklarını korumak için mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek İpek Kurt’un ailesine ve tüm kadınlara baş sağlığı diledi.
Açıklama sloganlarla son buldu.