Diyarbakır'ın bütçesinden Akçakale’deki askeri üsse kaldırım

img

DİYARBAKIR- Merkeze çekilen kayyım Münir Karaloğlu, giderayak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bütçesinden Akçakale’de bulunan askeri üsse parke ve bordür taşı yardımında bulundu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımlığı ve Valilik görevinden alınarak, merkeze çekilen kayyım Münir Karaloğlu, giderayak 11'inci Komando Tugay Komutanlığı'nın Urfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan üssüne parke ve bordür taşı temin etme kararına imza attı. 
 
PARAMİLİTER GÜÇLERLE GÜNDEME GELMİŞTİ 
 
Seçilmiş Belediye Meclis’inin yerine görevlendirilen atanmış memurlar, 16 Mayıs Pazartesi günü aldığı toplantıda, Urfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan 11’inci Komando Tugay Komutanlığı’nın Geçici Barınma Merkezi’ne parke ve bordür taşı yardımında bulundu. Karaloğlu’nun Başkanlığı’ndaki atanmış “Meclis”, paramiliter güçlerin eğitim üssü olarak gündeme gelen Akçakale Geçici Barınma Merkezi'nin çevre düzenlemesi için 3 bin metrekare parke taşı ve 3 bin metrekare bordür taşı temin etmek kararı aldı. 
 
ATANMIŞ MECLİS'İN KARARI
 
Kararda şu ifadelere yer verildi: "Şanlıurfa Valiliği ve 11'inci Komando Tugay Komutanlığı, Barış Pınarı Harekatı kapsamında görev yapan 11'inci Komando Tugay Komutanlığının Geri Komuta Yerinin konuşlandığı Akçakale Geçici Barınma Merkezinin çevre düzenlemesi kapsamında ikmal kanalı ile tedarik edilemeyen ve ihtiyaç duyulan (Parke Taşı 3.000 m2 ve Bordür Taşı 3.000 mt) malzemenin verilmesine ilişkin teklif; Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13. maddesinin (b) bendine göre oylama yapıldı. Aynı Yönetmeliğin 14. maddesine istinaden; yapılan oylamada meclis üyelerinin oy birliği ile kabulüne karar verildi" denildi.
 
BİRÇOK ARSA ASKERİYE VERİLDİ
 
Kayyım Münir Karaloğlu daha önce de Kulp ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde bulunan 276 Ada 1 ve 2 Nolu parseller ile Yeni Mahallesi'nde bulunan 186 Ada 9 Nolu parseli "Askeri Alan" olarak belirlerken, 186 Ada 9 Nolu parseli süresiz olarak Lice Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na, 276 Ada 2 Nolu parsel Jandarma Genel Komutanlığı'na tahsis etti.